Στο Κέντρο με παιδιά

Μόνο που το ακούτε κουράζεστε; Κι όμως δεν είναι τόσο δύσκολο και μάλιστα υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα να κάνετε που θα είναι μια αξέχαστη βόλτα για τα μικρά παιδάκια.
Καταπληκτική εμπειρία είναι το Παιδικό Μουσείο, γεμάτο χώρους για να παίξουν και να μάθουν πράγματα. Οι φωτογραφίες που έβγαλα ήταν τόσες πολλές που προσπάθησα να τις συμπτύξω κάπως για να σας δώσω μια ιδέα των διαθέσιμων χώρων παιχνιδιού. Και πάλι δεν είναι όλοι.

 photo woodentoys_zpsec527191.jpg

Όπως για παράδειγμα το Εργοτάξιο, το αγαπημένο του 7χρονου Φιλαράκου μου. Περάσαμε αρκετή ώρα εκεί, να χτίζουμε να πριονίζουμε να μεταφέρουμε πράγματα και να κατασκευάζουμε με βίδες και εργαλεία.

 photo constructionsite_zpsdff44787.jpg

Στο 5χρονο Νεραϊδάκι φυσικά άρεσε η Αγορά και το Σπίτι, καθώς και στον 3χρονο Μικρουλάκο, που σεργιάνιζε εδώ και κει με μια σακούλα και "ψώνιζε" οτι έβλεπε μπροστά του.

 photo themarket_zpsb79c86a8.jpg

Τα παιχνίδια είναι φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και πραγματικά σε μεταφέρουν στον κόσμο τους. Οι άνθρωποι του Μουσείου τα τακτοποιούν συνέχεια και διατηρούν κάθε χώρο σε άριστη κατάσταση χωρίς να επεμβαίνουν καθόλου στο παιχνίδι των παιδιών.

 photo market_zpsf16f3358.jpg

Και φυσικά μέσα απο το παιχνίδι μπορέσαμε να μάθουμε ένα σωρό πράγματα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν ένα δωμάτιο αφιερωμένο στο σώμα μας. Διατροφή, συναισθήματα, ανατομία κτλ. Τα παιδιά είχαν τόσες ερωτήσεις και πραγματικά ασχολήθηκαν πολύ με το κάθε τι εκεί μέσα.

 photo mybody_zps4209ada9.jpg

Επιπλέον η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν με εξαίρεση διάφορες ειδικές δραστηριότητες που οργανώνονται και θέλουν συμμετοχή (πχ μαγείρεμα, κατασκευές κτλ) .

 photo foodnbody_zps161d9e0a.jpg

Μικρό tip: Αν αποφασίσετε να το επισκεφτείτε, αποφύγετε την Κυριακή γιατί έχει πολύ κόσμο.

Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα τα μικρούλια σας θα απορροφηθούν πολύ απο το παιχνίδι και μόλις πατήσετε το πόδι σας έξω απο το Μουσείο θα συνειδητοποιήσουν πόσο πεινάνε/διψάνε. Έχετε κάτιτις στην τσάντα σας για να αποφύγετε τα δράματα!
Εναλλακτικά, αν θέλετε να αποφύγετε το junk food μια ωραία πρόταση για φαγητό είναι το Pure Bliss, στην οδό Ρόμβης.

 photo purebliss1_zps48cfe089.jpg

Το μενού είναι φτιαγμένο με βιολογικά υλικά, και είναι γεμάτο λαχταριστούς δυναμωτικούς χυμούς και υπερτροφές. Συν, το περιβάλλον είναι ευχάριστο και χρωματιστό, χωρίς κάπνισμα και με αρκετούς χώρους.

 photo purebliss2_zps6417f42c.jpg

Άλλες προτάσεις για επίσκεψη είναι:

- Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (επίσης ελεύθερη είσοδος)
- Η παιδική χαρά στον Εθνικό Κήπο (πάρτε φαΐ για τα περιστέρια!)
- Το Μέγαρο των παιδιών (παραστάσεις ειδικά για τα παιδιά τις Κυριακές στο Μέγαρο Μουσικής)
- Και τέλος αν θελήσετε παγωτό, για μένα το καλύτερο βρίσκεται στο Le Greche, Μητροπόλεως 16 (το μέντα-στρατσιατέλα είναι σαν να τρως After Eight, γιαμ!)

Εσείς προτείνατε:
- Μουσείο Συναισθημάτων
Βόλτα περιπατητική στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου απο Θησείο και κατάληξη στο μουσείο της Ακρόπολης όπου είτε μπορείς να μπεις και να παρακολουθήσεις την ειδική ξενάγηση για οικογένειες είτε να πάρεις το τρενάκι, που έχει αφετηρία έξω απο την είσοδο του μουσείου και σε κάνει βόλτα σε όλη την Πλάκα.

Αν έχετε προτάσεις για τα μικρούλια, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, με ενδιαφέρουν πολύ! Γράψτε τις στα σχόλια και θα τις προσθέσω σ' αυτήν την ανάρτηση...!

Ετικέτες ,