Woodland party: η τούρτα, οι λεπτομέρειες και ένα δωράκι

Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ενθουσιασμό και την αγάπη σας στην προηγούμενη μου ανάρτηση. Με ρωτήσατε αρκετά πράγματα πάνω σε λεπτομέρειες, προτίμησα όμως να τα μαζέψω σε μια δεύτερη ανάρτηση.

Θα αρχίσω πρώτα με τη σοκολατένια τούρτα που σας υποσχέθηκα.
Τα διακοσμητικά ζωάκια μπορείτε να τα βρείτε στο Μουστάκα, πωλούνται ένα ένα και δεν είναι ειδικά για τούρτες, είναι νομίζω συλλεκτικά-διακοσμητικά αλλά έχει κυριολεκτικά ότι ζώο θέλετε.

 photo forestcake3_zps528f916e.jpg


Πάμε τώρα για τη συνταγή:

Τούρτα σοκολάτα βύσσινο

Αρχίστε φτιάχνοντας ένα παντεσπάνι devil's food cake (είναι η ίδια συνταγή που είχα δώσει και στο περσινό πάρτυ) ψημένο σε 2 ταψάκια διαμέτρου 22εκ. και αφήστε το να κρυώσει.

Συνεχίστε με το σοκολατένιο γλάσο. Θα χρειαστείτε:

- 170γρ φρέσκο βούτυρο
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2,5 με 3 κούπες άχνη
- 2 κουτ.σουπ. γάλα
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/3 κούπας hemo (ή οποιοδήποτε άλλη σοκολατένια σκόνη που να περιέχει βύνη)

- ένα βαζάκι γλυκό βύσσινο (δε θα το βάλετε στο γλάσο, είναι για μετά)

Χτυπάτε το βούτυρο καλά στο μίξερ και προσθέτετε τα στεγνά υλικά εναλλάξ με τα υγρά. Η δόση αυτή φτάνει ίσα ίσα, αν είστε φαν του γλάσου μπορείτε να τη διπλασιάσετε.

Χαράσετε με ένα μαχαιράκι γύρω γύρω τα παντεσπάνια και με ένα οδοντικό νήμα τα κόβετε στη μέση. Βάζετε εναλλάξ παντεσπάνι, γλάσο και βύσσινα (καλά στραγγισμένα) και για τις τρείς στρώσεις. καλύπτετε με το υπόλοιπο γλάσο και διακοσμείτε όπως θέλετε.

 photo forestcake2_zps836c07b8.jpg

Με ρωτήσατε επίσης πού βρίσκεται αυτό το πάρκο. Βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, δίπλα απο το δημοτικό κινηματογράφο Θανάσης Βέγγος. Είναι αρκετά μεγάλο, έχει ξύλινα τραπέζια, πεύκα, μια λιμνούλα και παιχνίδια για τα παιδιά. Δεν έχει πολύ κόσμο και είναι ιδανικό για πάρτυ (έχω ξαναδεί να κάνουν εκεί). Το μόνο κακό είναι οτι δεν έχει μαγαζιά εκεί κοντά οπότε τη βγάλαμε χωρίς καφέ, νομίζω όμως οτι με ένα θερμός λύνεται το θέμα.

Στον απόηχο λοιπόν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα τα καλά σας σχόλια και ειδικά για εσάς που είπατε οτι θα χρησιμοποιήσετε τις ιδέες μου, μου δώσατε μεγάλη χαρά. Ειδικά για σας λοιπόν που θα θέλατε να κάνετε ένα woodland party, να ξέρετε οτι μου έχουν περισσέψει οι 2 τουρτιέρες που φαίνονται στην παραπάνω φώτο με τα μανιτάρια.

 photo wood_zpse8012f7b.jpg

Όπως βλέπετε λαδώθηκαν λίγο απο τα cupcakes, αλλά όταν ο mrΓ τις έβαλε μαζί με τα καυσόξυλα συνειδητοποίησα οτι δε μου κάνει καρδιά να τις πετάξω. Άν κάποιος λοιπόν ενδιαφέρεται, με μεγάλη μου χαρά να τις δώσω. Επειδή είναι λίγο βαριές δέν μπορώ να τις στείλω, θα πρέπει να έρθετε να τις πάρετε απο την περιοχή μου (Παιανία- Γέρακας-Κάντζα-Αγ.Παρασκευή). Δηλώστε ενδιαφέρον στα σχόλια κάτω μέσα στη βδομάδα και το κανονίζουμε.

Ετικέτες , ,