Ένωση τετραγώνων καθώς πλέκουμε.

Θυμάστε την κουβερτίτσα που έφτιαχνα; Λοιπόν σχεδόν τελείωσε! Τι ωραίο συναίσθημα να τελειώνεις κάτι που ξεκίνησες και το αποτέλεσμα να σε αποζημιώνει.  Ακόμα δε θα σας τη δείξω ολόκληρη για να τελειώσω και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Με είχατε ρωτήσει όμως στην προηγούμενη κουβερτίτσα πώς ενώνω τα τετράγωνα (Μαράκι για σένα λέω!). Λοιπόν υπάρχουν άπειροι τρόποι ανάλογα με το στύλ που θέλουμε να δώσουμε αλλά και το είδος του τετραγώνου. Για τα τετραγωνάκια της γιαγιάς υπάρχει  μια ένωση που την κάνουμε κατά τη διάρκεια του πλεξίματος, πράγμα τρομερά βολικό. Για τη συγκεκριμένη κουβερτούλα έπλεξα 42 τετράγωνα. Σκεφτείτε να τα είχα όλα στο τέλος να τα ενώσω και να κρύψω τις άκρες! Με αυτόν τον τρόπο μοίρασα τη δουλειά ανα τετράγωνο. Προσπάθησα να πάρω μερικές φώτο για να εξηγήσω πώς γίνεται, ελπίζω να τα καταφέρω:

 photo join1_zpsd01d1181.jpg

- Φτιάχνουμε το τετραγωνάκι μας σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι και τον προτελευταίο γύρο. Στον τελευταίο γύρο αρχίζουμε κανονικά τη μία πλευρά του τετραγώνου και σταματάμε στη μέση της γωνίας. Δηλαδή στη γωνία κάνουμε 3 διπλά κροσέ και μία θηλιά.

 photo join2_zpsbb8429fe.jpg

 photo join3_zps0dc99e9d.jpg

- Βάζουμε το βελονάκι μας στο σημείο που θέλουμε να ενώσουμε το τετράγωνο, δηλαδή στη γωνία ενός άλλου τετραγώνου, και κάνουμε μια τυφλή βελονιά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 3 διπλά κροσέ της γωνίας μας.

 photo join4_zpsb3dd2ed7.jpg

- Βάζουμε τώρα το βελονάκι στο επόμενο κενό του γειτονικού τετραγώνου και κάνουμε τυφλή βελονιά. Συνεχίζουμε κάνοντας 3 διπλά κροσέ στο επόμενο κενό του τετραγώνου μας.

 photo join5_zps530f8314.jpg

- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλο το μήκος της πλευράς του τετραγώνου

 photo join6_zps296d5dd9.jpg

- Φτάνοντας στη γωνία πλέκουμε πρώτα τη μισή (3 διπλά κροσέ και 1 θηλιά), κάνουμε τυφλή βελονιά στο κενό της γωνίας του γειτονικού τετραγώνου  και συνεχίζουμε την άλλη μισή.

- Συνεχίζουμε την πλευρά του τετραγώνου όπως κάναμε και πριν.

Ελπίζω να βγάλατε άκρη, διαφορετικά μη διστάσετε να μου ζητήσετε διευκρινίσεις.
Σύντομα και τα αποκαλυπτήρια της κουβέρτας. Προς το παρόν θα σας εκμυστηρευτώ μια "παραξενιά" μου. Όταν φτιάχνω χρωματικούς συνδυασμούς με το βελονάκι, συνηθίζω να τους δίνω ονόματα ανάλογα με τη διάθεση που μου προκαλούν. Είμαι πολύ φρικιό;

Ορίστε και μερικοί συνδυασμοί για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του προβλήματος!

Beach umbrella:
 photo beachumbrella_zps2cee563e.jpg


Spring meadow:
 photo springmeadow_zps6636388f.jpg

Shopping in Paris:
 photo shoppingParis_zps68060021.jpg

Energy drink:
 photo energydrink_zpsb217f8b6.jpg

Candy shop:
 photo candyshop_zpsa37129bb.jpg

Να έχετε μια υπέροχη Κυριακή....!

Ετικέτες